Treceți la conținutul principal

Bumbacul , recomandare pentru sanatate

In goana dupa materialele pentru papusi si paturici  am cercetat si am incercat sa inteleg mai bine aceste notiuni: bumbac organic, bumbac eco, bumbac netratat chimic.Sunt interesata sa ofer o  alegere sanatoasa pentru cei care imi cumpara produsele dar si pentru mediul inconjurator.
Pielea bebelusilor si a copiilor este delicata si delicata trebuie sa fie si alegerea noastra a calitatii  pentru hainute, jucarii, lenjerii sau paturici. Recomandarea  doctorilor este bumbacul, un material prietenos cu pielea si dezvoltarea frumoasa a copiilor.
Iata cateva explicatii care sustin aceasta recomandare:

  • Bumbacul este natural , un material obtinut organic 100 %. Ce inseamna asta ? Bumbacul este una dintre cele mai vechi si cele mai cultivate plante.Fermierii prelucreaza firicelele de bumbac care se formeaza in jurul semintelor si apoi sunt transformate in fibre moi si pufoase potrivite pentru uz textil.
  • Tesaturile realizate din bumbac sunt moi si placute  la atingere pielii
  • Bumbacul este un material care respira si permite o reglare corecta a temperaturii corporale.
  • Este  non alergenic pentru ca este obtinut dintr-o fibra naturala.Folosind tesaturi din bumbac se pot evita aparitia  si dezvoltarea alergiilor sau a reactiilor corpului la diferite substante .
  • Se curata usor de pete fara a necesita folosirea intensiva a solutiilor chimice de curatat. 
  • Bumbacul organic /bumbacul eco este obtinut din culturi in care s-au folosit fertilizatori naturali. Poate fi colorat cu pigmenti care nu contin metale grele sau culori pe baza de apa  sau poate fi  innalbit in conditii de siguranta pentru a-si pastra proprietatile.Bumbacul organic este scump dar se poate dovedi o investie buna in timp si pentru sanatate. 
  • Bumbacul  conventional dar netratat chimic sau bumbacul conventional vopsit cu pigmenti naturali, fara metale grele sunt optiuni sanatoase 
  • Folosirea scutecelor din bumbac pastreaza pielea bebelusului mai uscata si comfortabila in comparatie cu cele de plastic. 
Este biodegradabil si e bine sa tinem cont de  efectele  asupra mediului înconjurător. Eu m-am convins de beneficiile textilelor din bumbac si recomand tuturor sa faca alegeri constiente si informate.

Fie ca alegi o paturica , o perna decorativa sau o jucarie , e bine sa fii convins ca viata fara plastic  e cea mai sanatoasa  pentru tine si copil dar si pentru planeta pe care o lasam mostenire.
Te invit sa fii responsabil!


Sursa foto: www.piticulmeu.ro
Sursa informatii: healthguidance.org

Postări populare de pe acest blog

A fost odata ca niciodata..

Despre inceputuri Ma las ghidata in actiunile mele de pasiuni: literatura, relatiile umane ,desenul si mersul cu bicicleta .Cred din suflet ca puterea unui vis imi da energie pentru viata de zi cu zi. In viata mea a m fost asistent social, copywriter si agent relatii cu publicul. Am invatat din fiecare experienta si m-au slefuit in omul care sunt astazi sa va povestesc despre visul meu : Decorello.  Povestea jucariilor si a papusilor Decorello a inceput cu un cadou pentru o persoana draga.Cu un zambet larg imi aduc aminte ca am croit primul meu sablon dupa un desen si am refolosit o camasa si o fusta din garderoba personala.Jucaria a fost un succes  iar pentru mine a functionat ca o incurajare. Am ales un nume:  'misslily,craftsandtoys'.Alegerea numelui in engleza a fost de impuls si a ridicat multe sprancene si multe intrebari . De aceea a venit si aceasta transformare in Decorello  , un nume mai scurt si mai usor de pronuntat. Sub efectul bulgarelui de zapada, sunt i

Spitalul de jucarii

Am trait o experienta atat de frumoasa incat cuvintele imi sunt strangulate si orice incercare de a povesti imi pare ridicola. Fara  figuri de stil si constructii complicate , purced la transcrierea gandurilor mele. Orice situatie , are o premiza.Doamna  educatoare de la grupa mica, Gradinita Penilla Iasi, mi-a lansat invitatia de a le povesti copiilor cum sa trateze jucariile cu blandete. Asa se explica si poza in care sunt inarmata cu doua valize: kitul de prim ajutor si spitalul mobil!Zambetul afisat in poza e mai mult o grimasa, alimentata de emotia de a fi  in fata copiilor pentru a spune o poveste credibila si frumoasa. Dupa ce m-am perpelit toata noaptea despre cum as putea sa captez atentia copiilor de trei ani, am reusit sa ii salut si sa le spun ca  sunt frumosi. Atunci mi-au zambit larg si am stiut ca totul va  fi  bine.Am simtit ca voi invata de la ei sa ma relaxez si am luat  loc pe scaunel, alaturi de ei. M-am prezentat cu asistenta  mea, Zana, care a facu